Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Kurczak w jabłkach

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

2 porcje
500 x 1 g
250 x 1 g
70 x 1 g
łyżeczka (5 ml)
porcja (5 g)
400 x 1 ml

Opis przygotowania przepisu

1
Umyj mięso, oczyść je z tłuszczu i pokrój w kostkę. Zamiast kotletów z uda kurczaka można użyć piersi z kurczaka lub indyka, ale będzie bardziej sucha.
2
Usuń pestki z jabłek, umyj i pokrój w kostkę. Cebulę obrać, drobno posiekać i smażyć na niewielkiej ilości oleju. Dodać mięso, usmażyć, dodać jabłka, sos sojowy, curry i zalać wodą.
3
Dusić przez 30-40 minut, aż sos stanie się lekko gęsty. Nie powinien być całkowicie wodnisty, jednak po schłodzeniu nadal nieco zgęstnieje. Podawać z ryżem basmati lub jaśminowym gotowanym w urządzeniu do gotowania ryżu lub tłuczonymi ziemniakami.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
784 kcal
Białka
118 g
Węglowodany
40 g
Cukry
32 g
Tłuszcze
13 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
3 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
4 g
Wielonienasycone
1 g
Cholesterol
0 mg
Błonnik
11 g
Sól
0,51 g
Woda
675 g
Wapń
46 mg
PHE
5 902 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit