Kurczak w jabłkach
Składniki
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Składniki
2 porcje
500 x 1 g | |
250 x 1 g | |
70 x 1 g | |
łyżeczka (5 ml) | |
porcja (5 g) | |
400 x 1 ml |
Opis przygotowania przepisu
1
Umyj mięso, oczyść je z tłuszczu i pokrój w kostkę. Zamiast kotletów z uda kurczaka można użyć piersi z kurczaka lub indyka, ale będzie bardziej sucha.
2
Usuń pestki z jabłek, umyj i pokrój w kostkę. Cebulę obrać, drobno posiekać i smażyć na niewielkiej ilości oleju. Dodać mięso, usmażyć, dodać jabłka, sos sojowy, curry i zalać wodą.
3
Dusić przez 30-40 minut, aż sos stanie się lekko gęsty. Nie powinien być całkowicie wodnisty, jednak po schłodzeniu nadal nieco zgęstnieje. Podawać z ryżem basmati lub jaśminowym gotowanym w urządzeniu do gotowania ryżu lub tłuczonymi ziemniakami.
Wartości odżywcze
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna | 784 kcal |
Białka | 118 g |
Węglowodany | 40 g |
Cukry | 32 g |
Tłuszcze | 13 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 3 g |
Kwasy tłuszczowe trans | 0 g |
Mono nienasycone | 4 g |
Wielonienasycone | 1 g |
Cholesterol | 0 mg |
Błonnik | 11 g |
Sól | 0,51 g |
Woda | 675 g |
Wapń | 46 mg |
PHE | 5 902 mg |
Wartość energetyczna | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Białka | {{recipe.protein}} g- |
Węglowodany | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{recipe.sugar}} g- |
Tłuszcze | {{recipe.fat}} g- |
Nasycone kwasy tłuszczowe | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Kwasy tłuszczowe trans | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Mono nienasycone | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Wielonienasycone | {{recipe.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Błonnik | {{recipe.fiber}} g- |
Sól | {{recipe.salt}} g- |
Woda | {{recipe.water}} g- |
Wapń | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit