Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Krem z pomidorów z dodatkiem czosnku i bazylii

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

2 porcje
1 000 x 1 g
100 x 1 g
10 x 1 g
20 x 1 ml
500 x 1 ml
porcja (10 g)
szczypta (2 g)
3 g

Opis przygotowania przepisu

1
Pomidory i cebulę pokroić w ćwiartki. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć warzywa, dodać czosnek i skropić oliwą.
2
Piec ok 20 minut w 180 stopniach. Wyciągnąć z piekarnika. Ostudzone pomidory obrać ze skórki. Całość przełożyć do bulionu warzywnego i gotować ok 8-10 minut.
3
Dodać listki bazyli. Wszystkie składniki zblendować do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji.
4
Doprawić solą i pieprzem do smaku.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
606 kcal
Białka
20 g
Węglowodany
71 g
Cukry
35 g
Tłuszcze
27 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
3 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
15 g
Wielonienasycone
3 g
Cholesterol
-
Błonnik
20 g
Sól
2 g
Woda
1 536 g
Wapń
62 mg
PHE
990 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit