Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Keto zupa grzybowa

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

6 porcji
5 x porcja (100 g)
5 x 100 g
porcja (50 g)
2 x łyżka (10 g)
szczypta (2 g)
opakowanie (370 g)
porcja (100 g)
1 g

Opis przygotowania przepisu

1
Cebulę posiekać drobno i zeszklić na maśle w garnku lub na patelni.
2
Grzyby posiekać na kawałki, dodać do cebuli. Posolić i dusić przez ok. 15 minut aż grzyby będą całkiem miękkie. Doprawić pieprzem.
3
Zestawić z ognia i dodać śmietany (zahartować ją najpierw odrobiną gorących grzybów). Następnie połączyć z bulionem i gotować jeszcze ok. 5 minut.
4
Podawać z makaronem shirataki (ja dodaję makaron bezpośrednio do zupy).
5
Po więcej przepisów na zdrowe i smaczne dania zapraszam na https://moderncavegirl.pl

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
1 855 kcal
Białka
40 g
Węglowodany
145 g
Cukry
7 g
Tłuszcze
131 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
24 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
0 g
Wielonienasycone
0,05 g
Cholesterol
52 mg
Błonnik
18 g
Sól
2 g
Woda
44 g
Wapń
32 mg
PHE
2 005 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit