Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Keto sernik z kalafiora z tahini i sosem karmelowym

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

16 porcji

Opis przygotowania przepisu

1
Roztop olej kokosowy i wymieszaj z pozostałymi składnikami w celu uzyskania jednolitej masy. Wylepić nią spód formy o średnicy 18- 20 cm. Włożyć do lodówki.
2
Kalafiora ugotować do miękkości (ok. 8 min), odcedzić i odcisnąć z nadmiaru wody. Jeszcze ciepły zmiksować z żelatyną, a następnie resztą składników. Dosłodzić w razie potrzeby. 3/4 masy wylać na migdałowy spód, a 1/4 wymieszać z kawą z cykorii. Wyłożyć na wierzch masy sernikowej.
3
Masło rozpuścić w garnuszku na średnim ogniu. Dodać erytrytol i rozpuścić. Dodać mleko kokosowe i sól. Gotować przez ok. 15 minut aż do zgęstnienia. Polać sosem cały sernik lub pojedyncze kawałki.
4
Po więcej zdrowych słodkości zapraszam na https://moderncavegirl.pl

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
2 514 kcal
Białka
77 g
Węglowodany
116 g
Cukry
33 g
Tłuszcze
208 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
86 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
1 g
Wielonienasycone
1 g
Cholesterol
65 mg
Błonnik
29 g
Sól
4 g
Woda
737 g
Wapń
278 mg
PHE
3 746 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit