Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Keto rajskie mleczko

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

16 porcji
100 g
1,2 x 100 g
2 x porcja (10 ml)
30 x 1 g
5 x 1 g
1,7 x 100 ml
40 x 1 g
2 x łyżka (10 g)
70 x 1 ml

Opis przygotowania przepisu

1
Do rondelka wlać mleko kokosowe. Dodać masło, kakao i erytrytol. Podgrzewać całość na średniej mocy palnika. Mieszać masę aż zrobi się jednolita eliminując ewentualne grudki. Do małej miseczki wsypać żelatynę i zalać 50 ml wrzącej wody. Mieszać aż żelatyna całkowicie się rozpuści, po czym połączyć ją z masą kakaową. Kwadratową blachę do pieczenia o wymiarach 20 x 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Polewę lekko ostudzić, po czym połowę wylać na spód foremki. Odstawić.
2
Dwie łyżki żelatyny zalać 120 ml wrzącej wody. Wymieszać do całkowitego rozpuszczenia i odstawić do lekkiego przestudzenia. Białka umieścić w wysokiej misce i ubijać mikserem zaczynając od mniejszych obrotów. Dodawać po trochu allulozę. Po każdej łyżce miksować na najwyższych obrotach, do czasu aż słodzik połączy się z pianą i całkowicie w niej rozpuści. Następnie dodać sok z cytryny oraz ekstrakt z wanilii i krótko zmiksować. Powinna powstać gładka, gęsta i bardzo błyszcząca masa białkowa. Do bezowej pianki wlać lekko przestudzoną żelatynę i chwilę miksować masę na mniejszych obrotach. Piankę wyłożyć na spód z polewy czekoladowej, wyrównać wierzch i zalać drugą połową polewy. Wstawić do lodówki na minimum 2 h do pełnego stężenia.
3
Po więcej przepisów na zdrowe i smaczne słodkości zapraszam na https://moderncavegirl.pl

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
500 kcal
Białka
47 g
Węglowodany
134 g
Cukry
4 g
Tłuszcze
26 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
15 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
0 g
Wielonienasycone
0 g
Cholesterol
52 mg
Błonnik
12 g
Sól
0,43 g
Woda
261 g
Wapń
49 mg
PHE
2 284 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit