Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Keto cinnamon rolls

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

7 porcji
65 x 1 ml
10 x 1 g
20 x 1 g
2 x sztuka (55 g)
20 x 1 g
40 x 1 g
3 x łyżka (10 g)
6 x łyżka (10 ml)
35 x 1 g
2,5 x porcja (10 g)
5 x 1 g
szczypta (2 g)
2 x porcja (3 g)

Opis przygotowania przepisu

1
40 ml mleka kokosowego wymieszać z drożdżami i 10 g inuliny, odstawić na kilka minut w ciepłe miejsce, żeby „ruszyły”. Pozostałe suche składniki (poza 20 g mąki kokosowej) wymieszać ze sobą, tłuszcz rozpuścić. Gdy zaczyn drożdżowy zacznie wyraźnie pracować i na jego powierzchni pojawią się bąbelki, dodać jajka, jogurt oraz 20 g erytrytolu. Zmiksować na gładką masę, po czym dodać tłuszcz (zostawić 30 g oleju kokosowego do nadzienia) i dalej mieszać. Następnie partiami dorzucać mieszankę suchych składników miksując dalej. Powstałe ciasto przykryć ściereczką i postawić w ciepłym miejscu na ok. 20 – 30 minut. Po tym czasie ciasto wyłożyć na stolnicę obsypaną mąką kokosową i podsypując pozostałą mąką rozwałkować na średniej grubości owalny placek.
2
30 g oleju kokosowego rozpuścić z 20 g erytrytolu i cynamonem aż do uzyskania w miarę gładkiej masy. Masę wyłożyć na rozwałkowane ciasto drożdżowe, zwinąć w rulon i kroić w poprzek na kawałki tej samej wysokości. Układać pionowo w okrągłej tortownicy jeden obok drugiego. Odstawić na kolejne 20 – 30 minut do wyrośnięcia, po czym piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni w trybie grzania góra + dół przez ok. 30 minut aż się lekko przyrumienią.
3
10 g inuliny rozpuścić w 25 ml mleka kokosowego i podgrzewać na średnim ogniu do lekkiego zgęstnienia. Polać lukrem ostudzone cinnamon rolls.
4
Po więcej przepisów na smaczne i zdrowe dania zapraszam na https://moderncavegirl.pl

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
1 252 kcal
Białka
29 g
Węglowodany
61 g
Cukry
10 g
Tłuszcze
105 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
77 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
8 g
Wielonienasycone
3 g
Cholesterol
552 mg
Błonnik
57 g
Sól
3 g
Woda
64 g
Wapń
175 mg
PHE
1 257 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit