Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Keto ciasteczka z konfiturą z granatu

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

16 porcji
sztuka (55 g)
35 x 1 g
2 x łyżka (10 ml)
10 x 1 g
3 x 1 g
6 x porcja (10 g)
0,5 x porcja (6 g)
50 g
3 x 1 g

Opis przygotowania przepisu

1
Z granatu wybrać pestki, zblendować je i powstałą masę przelać przez sitko w celu uzyskania samego soku. Dobrze odcisnąć miąższ (można zużyć go do celów kosmetycznych :)). Sok z granatu przelać do garnuszka, posypać żelatyną (lub agarem). Gdy żelatyna nasiąknie, podgrzewać masę do zupełnego rozpuszczenia żelatyny.
2
Wszystkie składniki rozdrobnić w malakserze do uzyskania gładkiego ciasta (można najpierw zmiksować składniki mokre z olejem kokosowym, a następnie dorzucić suche składniki).
3
Uformować kulę, owinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki na 30 min. Potem wyjąć rozwałkować ciasto, wykrawać ciastka w dowolnej formie.
4
W połowie uzyskanych ciastek wyciąć środek. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni w trybie góra + dół przez ok. 8 minut uważając, żeby się nie przypaliły.
5
Ostudzone ciastka przekładać odrobiną konfitury (ok. 0,5 łyżeczki na ciastko), na górę dając wersję ciastka z otworem. Odstawić do stężenia.
6
Po więcej przepisów na zdrowe i smaczne słodkości zapraszam na https://moderncavegirl.pl

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
518 kcal
Białka
22 g
Węglowodany
60 g
Cukry
19 g
Tłuszcze
32 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
25 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
4 g
Wielonienasycone
1 g
Cholesterol
237 mg
Błonnik
26 g
Sól
2 g
Woda
40 g
Wapń
38 mg
PHE
1 094 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit