Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Keto chlebek z kalafiora

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

10 porcji
4 x duża sztuka (60 g)
2 x łyżka (10 ml)
1,5 x 100 g
0,7 x 100 g
30 x 1 g
0,5 x 100 g
szczypta (2 g)
5 x 1 g
20 x 1 g
0,6 x 100 g
50 g

Opis przygotowania przepisu

1
Kalafiora zetrzeć na tarce na "ryż", zblanszować w gorącej wodzie (wrzucić na wrzątek i po ok. 3 minutach odcedzić), dobrze odsączyć na sicie. Mokre składniki wymieszać w malakserze, dodać suche i utrzeć na gładkie ciasto. Dodać startego kalafiora i wymieszać. Powrzucać owoce (można dodać świeże lub suszone, a dodatkowo orzechy). Ciasto przełożyć do niewielkiej keksówki (18 x 8 cm) lub tortownicy (20 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni przez 30 – 40 minut aż wierzch się lekko przyrumieni.
2
Mus i mleko kokosowe umieścić w garnuszku. Podgrzewać do rozpuszczenia i połączenia się składników. Wylać na ostudzone ciasto.
3
Po więcej przepisów na zdrowe keto słodkości zapraszam na https://moderncavegirl.pl
Ciasto można przygotować ze świezymi owocami lub suszonymi, dodając orzechy - powstanie wtedy coś w rodzaju keksu. Na zdjęciach ciasto w obu wersjach.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
1 169 kcal
Białka
46 g
Węglowodany
65 g
Cukry
23 g
Tłuszcze
75 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
52 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
12 g
Wielonienasycone
5 g
Cholesterol
1 034 mg
Błonnik
93 g
Sól
4 g
Woda
180 g
Wapń
191 mg
PHE
2 243 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit