Keto chlebek z kalafiora
Składniki
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Składniki
10 porcji
4 x duża sztuka (60 g) | |
2 x łyżka (10 ml) | |
1,5 x 100 g | |
0,7 x 100 g | |
30 x 1 g | |
0,5 x 100 g | |
szczypta (2 g) | |
5 x 1 g | |
20 x 1 g | |
0,6 x 100 g | |
porcja (50 g) |
Opis przygotowania przepisu
1
Kalafiora zetrzeć na tarce na "ryż", zblanszować w gorącej wodzie (wrzucić na wrzątek i po ok. 3 minutach odcedzić), dobrze odsączyć na sicie. Mokre składniki wymieszać w malakserze, dodać suche i utrzeć na gładkie ciasto. Dodać startego kalafiora i wymieszać. Powrzucać owoce (można dodać świeże lub suszone, a dodatkowo orzechy). Ciasto przełożyć do niewielkiej keksówki (18 x 8 cm) lub tortownicy (20 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni przez 30 – 40 minut aż wierzch się lekko przyrumieni.
2
Mus i mleko kokosowe umieścić w garnuszku. Podgrzewać do rozpuszczenia i połączenia się składników. Wylać na ostudzone ciasto.
3
Po więcej przepisów na zdrowe keto słodkości zapraszam na https://moderncavegirl.pl
Ciasto można przygotować ze świezymi owocami lub suszonymi, dodając orzechy - powstanie wtedy coś w rodzaju keksu. Na zdjęciach ciasto w obu wersjach.
Wartości odżywcze
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna | 1 169 kcal |
Białka | 46 g |
Węglowodany | 65 g |
Cukry | 23 g |
Tłuszcze | 75 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 52 g |
Kwasy tłuszczowe trans | 0 g |
Mono nienasycone | 12 g |
Wielonienasycone | 5 g |
Cholesterol | 1 034 mg |
Błonnik | 93 g |
Sól | 4 g |
Woda | 180 g |
Wapń | 191 mg |
PHE | 2 243 mg |
Wartość energetyczna | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Białka | {{recipe.protein}} g- |
Węglowodany | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{recipe.sugar}} g- |
Tłuszcze | {{recipe.fat}} g- |
Nasycone kwasy tłuszczowe | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Kwasy tłuszczowe trans | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Mono nienasycone | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Wielonienasycone | {{recipe.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Błonnik | {{recipe.fiber}} g- |
Sól | {{recipe.salt}} g- |
Woda | {{recipe.water}} g- |
Wapń | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit