Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Kasza jaglana zapiekana ze szparagami i szynką

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

2 porcje
80 x 1 g
100 x 1 g
300 x 1 g
100 x 1 g
porcja (5 g)
3 g
szczypta (2 g)
3 g

Opis przygotowania przepisu

1
Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Kaszę jaglaną ugotuj o osolonej wodzie zgodnie z opisem na opakowaniu.
2
Najpierw przelej ją wrzątkiem, aby pozbyć się goryczki.
3
Umyj szparagi i odłam zdrewniałe końce. Szparagi ugotuj w osolonej wodzie na półtwardo.
4
Czosnek obierz i pokrój w plasterki. W naczyniu do zapiekania wymieszaj kaszę jaglaną z kawałkami szynki, pokrojonymi szparagami i plasterkami czosnku.
5
Dopraw pieprzem i posyp kawałkami sera camembert. Dodaj dwie gałązki rozmarynu i piecz w piekarniku przez 20 minut.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
957 kcal
Białka
64 g
Węglowodany
73 g
Cukry
4 g
Tłuszcze
50 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
27 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
0 g
Wielonienasycone
0 g
Cholesterol
-
Błonnik
8 g
Sól
10 g
Woda
2 g
Wapń
21 mg
PHE
2 839 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit