Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Kasza jaglana z pieczarkami i tuńczykiem – danie jednogarnkowe

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

3 porcje
200 x 1 g
500 x 1 g
200 x 1 g
80 x 1 g
80 x 1 g
łyżeczka (5 ml)
szczypta (2 g)
3 g
120 x 1 g

Opis przygotowania przepisu

1
Kaszę jaglaną przelej wrzątkiem na sitku, aby pozbyć się goryczki. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na oliwie. Dodaj pokrojone w plasterki pieczarki i dopraw małą ilością soli i pieprzem.
2
Dodaj suchą kaszę jaglaną oraz około 1,5 szklanki wody. Duś, aż pieczarki zmiękną, kasza będzie miękka a woda odparuje. Dodaj odsączonego z wody tuńczyka i sos Pesto.
3
Wymieszaj dokładnie i podgrzej. Polej jogurtem przed podaniem. Gotowe!

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
1 323 kcal
Białka
88 g
Węglowodany
126 g
Cukry
20 g
Tłuszcze
51 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
9 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
4 g
Wielonienasycone
0,79 g
Cholesterol
-
Błonnik
16 g
Sól
6 g
Woda
624 g
Wapń
117 mg
PHE
4 424 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit