Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Kakaowy omlet z cukinii

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

1 porcja
2 x mała sztuka (50 g)
1,2 x porcja (100 g)
porcja (20 g)
0,1 x 100 g
łyżka (10 g)
0,05 x 100 g
0,5 x 100 g
0,5 x porcja (30 g)

Opis przygotowania przepisu

1
Cukinię zetrzeć na drobnych oczkach, odcisnąć z nadmiaru wody. Jajka ubić z odrobiną soli, dodać odtłuszczoną mąkę migdałową oraz kakao. Wymieszać ze startą cukinią. Masło klarowane rozgrzać na patelni. Wyłożyć masę na omlet. Smażyć przez ok. 5 minut, po czym przewrócić na drugą stronę i dosmażać jeszcze ok. 3 minuty. Pokroić na ćwiartki. Podawać polany pastą z migdałów w towarzystwie jogurtu kokosowego i owoców.
2
Po więcej przepisów na zdrowe śniadania zapraszam na https://moderncavegirl.pl

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
480 kcal
Białka
22 g
Węglowodany
14 g
Cukry
5 g
Tłuszcze
39 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
15 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
4 g
Wielonienasycone
2 g
Cholesterol
457 mg
Błonnik
3 g
Sól
0,02 g
Woda
125 g
Wapń
91 mg
PHE
933 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit