Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Jogurtowa zapiekanka z kurczakiem i podgrzybkami

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

2 porcje
duża porcja (200 g)
200 x 1 g
200 x 1 g
mała sztuka (50 g)
20 x 1 g
100 x 1 g
5 x 1 ml
1 g
porcja (5 g)
szczypta (2 g)
3 g

Opis przygotowania przepisu

1
Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Grzyby dokładnie umyj. Na patelni na łyżeczce oliwy podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę oraz przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku.
2
Dodaj pokrojone w kotkę grzyby i duś około 10 minut. Kurczaka pokrój na małe kawałki, oprósz solą i pieprzem, i dodaj na patelnię. Smaż 10 minut lub aż nadmiar wody wyparuje, ponieważ zbyt dużo wody sprawi, że zapiekanka może się nie udać.
3
W tym czasie wymieszaj jogurt naturalny z jajkiem i startym parmezanem oraz tymiankiem i rozmarynem solą i pieprzem.
4
Przełóż mięso z podgrzybkami do naczynia żaroodpornego, moje miało 15 na 15 cm i dodaj masę jogurtową. Wstaw do piekarnika i piecz 15 minut. Smacznego

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
681 kcal
Białka
75 g
Węglowodany
31 g
Cukry
17 g
Tłuszcze
26 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
12 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
7 g
Wielonienasycone
2 g
Cholesterol
216 mg
Błonnik
7 g
Sól
3 g
Woda
94 g
Wapń
315 mg
PHE
3 759 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit