Herbatniki przekładane masą budyniową i pysznym karmelem.
Składniki
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Składniki
1 porcja
200 x 1 ml | |
20 x 1 g | |
15 x 1 g | |
20 x 1 g | |
80 x 1 g | |
100 x 1 g | |
5 x 1 g | |
5 x 1 g | |
porcja (10 g) |
Opis przygotowania przepisu
1
10 g masła orzechowego, 100g twarogu i 80 g jogurtu greckiego zblendować na gładką masę.
2
dodać ksylitol do smaku
3
na dno naczynia pokruszyć 2 herbatniki i przelać serową masę
4
Z 200 ml mleka odlać 50 ml, dodać 20 g proszku budyniowego i ksylitol do smaku, a resztę zagotować.
5
Do gotującego się mleka dodać rozrobiony proszek i mieszać energicznie przez ok minutę, odstawić na kilka minut do wystudzenia
6
na serową masę pokruszyć 2 herbatniki i przelać budyń
7
5g daktyli zalać odrobiną wrzatku i odstawić na ok 20 minut, po upływie tego czasu odcedzić (ale nie wylewać wody!)
8
daktyle, 10 g masła orzechowego i kakao zblendować, masa będzie dość gęsta więc delikatnie podlać wodą z daktyli
9
gotowy karmel przelać na masę budyniową
10
udekorować jednym herbatnikiem
Wartości odżywcze
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna | 463 kcal |
Białka | 29 g |
Węglowodany | 36 g |
Cukry | 14 g |
Tłuszcze | 22 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 7 g |
Kwasy tłuszczowe trans | - |
Mono nienasycone | - |
Wielonienasycone | - |
Cholesterol | - |
Błonnik | 6 g |
Sól | 0,52 g |
Woda | 176 g |
Wapń | 0 mg |
PHE | 1 400 mg |
Wartość energetyczna | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Białka | {{recipe.protein}} g- |
Węglowodany | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{recipe.sugar}} g- |
Tłuszcze | {{recipe.fat}} g- |
Nasycone kwasy tłuszczowe | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Kwasy tłuszczowe trans | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Mono nienasycone | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Wielonienasycone | {{recipe.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Błonnik | {{recipe.fiber}} g- |
Sól | {{recipe.salt}} g- |
Woda | {{recipe.water}} g- |
Wapń | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit