Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Herbatniki przekładane masą budyniową i pysznym karmelem.

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Opis przygotowania przepisu

1
10 g masła orzechowego, 100g twarogu i 80 g jogurtu greckiego zblendować na gładką masę.
2
dodać ksylitol do smaku
3
na dno naczynia pokruszyć 2 herbatniki i przelać serową masę
4
Z 200 ml mleka odlać 50 ml, dodać 20 g proszku budyniowego i ksylitol do smaku, a resztę zagotować.
5
Do gotującego się mleka dodać rozrobiony proszek i mieszać energicznie przez ok minutę, odstawić na kilka minut do wystudzenia
6
na serową masę pokruszyć 2 herbatniki i przelać budyń
7
5g daktyli zalać odrobiną wrzatku i odstawić na ok 20 minut, po upływie tego czasu odcedzić (ale nie wylewać wody!)
8
daktyle, 10 g masła orzechowego i kakao zblendować, masa będzie dość gęsta więc delikatnie podlać wodą z daktyli
9
gotowy karmel przelać na masę budyniową
10
udekorować jednym herbatnikiem

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
463 kcal
Białka
29 g
Węglowodany
36 g
Cukry
14 g
Tłuszcze
22 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
7 g
Kwasy tłuszczowe trans
-
Mono nienasycone
-
Wielonienasycone
-
Cholesterol
-
Błonnik
6 g
Sól
0,52 g
Woda
176 g
Wapń
0 mg
PHE
1 400 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit