Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Granola z jogurtem i owocami

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

2 porcje

Opis przygotowania przepisu

1
w misce mieszamy płatki owsiane i orzechy
2
dodajemy przyprawy i szczyptę soli morskiej
3
w drugiej misce ucieramy jabłko na drobnych oczkach
4
do jabłko dodajemy syrop klonowy i olej kokosowy(olej wcześniej podgrzewamy,tak aby jego konsystencja była płynna)
5
mokre składniki dodajemy do miseczki z suchymi i mieszamy dokładnie,aby wszystko się ze sobą połączyło
6
całość przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia
7
pieczemy w 150 stopniach przez ok 30 minut, co 10 minut mieszając, żeby wszystko zarumieniło się tak samo
8
odstawiamy do ostudzenia
9
po ostudzeniu łamiemy i mieszamy z rodzynkami i żurawiną, albo tym na co aktualnie mamy ochotę

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
13 805 kcal
Białka
76 g
Węglowodany
292 g
Cukry
68 g
Tłuszcze
185 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
38 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
31 g
Wielonienasycone
92 g
Cholesterol
-
Błonnik
37 g
Sól
0,04 g
Woda
183 g
Wapń
367 mg
PHE
3 015 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit