Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Gęsta zupa fasolowa ze słodkimi ziemniakami

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

4 porcje
500 x 1 g
200 x 1 g
200 x 1 g
2 x porcja (64 g)
porcja (50 g)
łyżeczka (5 ml)
3 x 1 g
porcja (5 g)
5 g
3 g

Opis przygotowania przepisu

1
Namocz fasolę w wodzie przez noc. Przepłucz ją przed gotowaniem.
2
Obierz słodkie ziemniaki. Połowę z nich pokrój w drobną kostkę, a drugą połowę na większe kawałki.
3
W dużym garnku rozpuść łyżeczkę oleju i lekko podsmaż drobno pokrojoną cebulę.
4
Dodaj fasolę, pokrojone w kostkę ziemniaki, posiekaną marchewkę, łodygi selera i zalej wszystko wodą. Poziom wody powinien wynosić około 2 cm powyżej składników w garnku.
5
Dopraw zupę solą i przyprawami i gotuj pod przykryciem przez 30-40 minut.
6
Tuż przed końcem gotowania dodaj zmiażdżone ząbki czosnku, zamieszaj kilka razy, aby rozgotowane ziemniaki zagęściły zupę i podawaj gotowe danie na ciepło.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
1 112 kcal
Białka
56 g
Węglowodany
183 g
Cukry
43 g
Tłuszcze
10 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
5 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
0,32 g
Wielonienasycone
0,37 g
Cholesterol
0 mg
Błonnik
61 g
Sól
3 g
Woda
221 g
Wapń
229 mg
PHE
2 799 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit