Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Fit tortilla z kurczakiem i dynią – zaskakujące połączenie smaków

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

3 porcje

Opis przygotowania przepisu

1
Kurczaka pokrój na małe kawałki, podsmaż na łyżeczce oliwy, dopraw solą, pieprzem, papryką, curry, kminkiem i czosnkiem suszonym.
2
Dodaj obraną i pokrojoną w małą kostkę dynię oraz przecier pomidorowy.
3
Dodaj płatki chili. Przykryj pokrywką i duś 10-20 minut w zależności od tego, jaką konsystencję chcesz uzyskać – jeśli chcesz, aby dynia była bardziej kremowa, duś danie dłużej.
4
Pod koniec duszenia dopraw do smaku przyprawami.
5
W tym czasie z serka homogenizowanego, czosnku suszonego, suszonej cebuli, soli i pieprzu przygotuj sos do tortilli.
6
Podgrzej tortille na dużej patelni, posmaruj sosem i dodaj porcje kurczaka z dynią. Zagnij boki każdej tortilli i zwiń je w rulon.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
1 739 kcal
Białka
142 g
Węglowodany
152 g
Cukry
34 g
Tłuszcze
52 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
8 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
4 g
Wielonienasycone
0,43 g
Cholesterol
0 mg
Błonnik
47 g
Sól
4 g
Woda
4 g
Wapń
35 mg
PHE
6 846 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit