Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Fit śniadanie z jajkiem i brokułami

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

3 porcje
6 x mała sztuka (50 g)
200 x 1 g
40 x 1 g
100 x 1 g
80 x 1 ml
100 x 1 g
15 x 1 g
szczypta (2 g)
3 g
porcja (5 g)

Opis przygotowania przepisu

1
Brokuły podgotuj w osolonej wodzie, ostudź i pokrój na małe różyczki. Nastaw piekarnik na 180 stopni.
2
Wbij jajka do miski, roztrzep widelcem i wymieszaj z mlekiem, solą, pieprzem, curry i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Przelej masę do naczynia do zapiekania lub na patelnię do zapiekania, lekko wymieszaj i dodaj różyczki brokuła, kawałki szynki oraz ser parmezan.
3
Zapiekaj w piekarniku przez 20 minut, aż masa zgęstnieje. Zjedz z chlebem.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
1 149 kcal
Białka
87 g
Węglowodany
79 g
Cukry
12 g
Tłuszcze
51 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
18 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
16 g
Wielonienasycone
6 g
Cholesterol
1 293 mg
Błonnik
12 g
Sól
4 g
Woda
272 g
Wapń
940 mg
PHE
3 109 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit