Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Fit pączki

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

12 porcji
300 x 1 ml
250 x 1 g
250 x 1 g
mała sztuka (50 g)
50 x 1 ml
70 x 1 g
7 x 1 g
120 x 1 g

Opis przygotowania przepisu

1
Napój roślinny, połowę kyslitolu, dwie łyżki mąki i drożdże wymieszać w szklance i odstawić na 10 minut.
2
Do misy przesiać mąkę, dodać jajko, oliwę i roztwór drożdżowy. Wyrobić ciasto najlepiej przy pomocy robota kuchennego lub miksera. Ciasto przełożyć do miski, odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 45-60 minut. W tym czasie powinno podwoić swoją objętość. Wyrośnięte ciasto podzielić na równe kawałki. Uformować kulki i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Przykryć ściereczką na około 15 minut.
3
W tym czasie piekarnik nagrzać do 180°C. Paczki posmarować delikatnie oliwą i piec około 20 minut na złoty kolor. Pączki odstawić do wystygnięcia. Następnie każdy pączek napełnić dżemem. Na koniec oprószyć ksylitolem.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
2 810 kcal
Białka
77 g
Węglowodany
458 g
Cukry
68 g
Tłuszcze
70 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
10 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
39 g
Wielonienasycone
5 g
Cholesterol
216 mg
Błonnik
33 g
Sól
0,03 g
Woda
87 g
Wapń
49 mg
PHE
3 856 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit