Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Fit obiad z kapustą kiszoną i kurczakiem

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

4 porcje
500 x 1 g
200 x 1 g
500 x 1 g
15 x 1 g
400 x 1 g
łyżka (10 ml)
200 x 1 g
100 g
szczypta (2 g)
3 g
5 g
5 x 1 g
5 x 1 g
porcja (20 g)

Opis przygotowania przepisu

1
Mięso zmiel w maszynce lub poproś o jego zmielenie w sklepie. Ryż ugotuj zgodnie z opisem na opakowaniu. Na dużej patelni na łyżce oliwy podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmaż.
2
Dodaj pokrojoną szynkę i znowu podsmaż. Posiekaj kapustę i dodaj na patelnię, Duś aż zmięknie około 15 minut z dodatkiem soku z kapusty.
3
Odsuń kapustę pozostawiając połowę patelni, na którą wyłóż mielone mięso z kurczaka lub indyka. Podsmaż mięso. Dolej passatę pomidorową, i przyprawy, wymieszaj i duś kolejne 10 minut.
4
Na koniec dodaj ryż i ponownie wymieszaj składniki. Mniam!

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
1 868 kcal
Białka
178 g
Węglowodany
219 g
Cukry
101 g
Tłuszcze
25 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
3 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
6 g
Wielonienasycone
3 g
Cholesterol
0 mg
Błonnik
30 g
Sól
7 g
Woda
186 g
Wapń
407 mg
PHE
7 288 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit