Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Fit curry z indyka z kalafiorem

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

3 porcje
500 x 1 g
200 x 1 g
100 x 1 ml
100 x 1 g
10 x 1 g
łyżeczka (5 ml)
porcja (5 g)
10 x 1 g
5 g
szczypta (2 g)
3 g
porcja (120 g)

Opis przygotowania przepisu

1
Ryż ugotuj z godnie z opisem na opakowaniu. Kalafiora pokrój na różyczki. Na patelni na łyżeczce oliwy podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek
2
Ciągle mieszaj, aby się nie przypaliły. Na patelnię dodaj kalafiora i odrobinę wody i duś od przykryciem przez 10 minut.
3
Indyka pokrój na małe kawałki, oprósz curry, zmielonym kminem rzymskim oraz kolendrą, solą i pierzem. Dodaj do kalafiora i podsmaż około 10 minut. Dodaj mleczko koksowe i wymieszaj. Zjedz z ryżem.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
1 247 kcal
Białka
138 g
Węglowodany
128 g
Cukry
17 g
Tłuszcze
15 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
3 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
5 g
Wielonienasycone
1 g
Cholesterol
0 mg
Błonnik
16 g
Sól
2 g
Woda
375 g
Wapń
224 mg
PHE
6 910 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit