Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Fit burgery z indyka z dynią

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

4 porcje
100 g
100 g
porcja (50 g)
mała sztuka (50 g)
3 g
100 g
szczypta (2 g)
3 g
100 g
2 g
160 x 1 g

Opis przygotowania przepisu

1
Ryż ugotuj zgodnie z opisem na opakowaniu. Cebulę pokrój w kostkę, a dynię obierz i zetrzyj na tarce dużymi oczkami. Podduś cebulę i dynię na patelni z dodatkiem wody, aż zmiękną i ostudź.
2
W misce wymieszaj mięso z jajkiem i startym na tarce parmezanem. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz ostudzoną dynię z cebulką. Dopraw solą i białym pieprzem oraz gałką muszkatołową, bazylią i oregano i dokładnie wymieszaj. Formuj burgery i smaż je na patelni bez tłuszczu z obu stron, aż będą rumiane. Zjedz z ryżem . Smacznego

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
537 350 kcal
Białka
88 g
Węglowodany
189 g
Cukry
7 g
Tłuszcze
70 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
18 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
9 g
Wielonienasycone
2 g
Cholesterol
216 mg
Błonnik
5 g
Sól
2 g
Woda
76 g
Wapń
1 242 mg
PHE
2 836 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit