Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Dorsz duszony w sosie cytrynowo-czosnkowym z frytkami z selera

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

3 porcje
600 x 1 g
2 x porcja (10 g)
porcja (50 g)
15 x 1 g
porcja (20 g)
15 x 1 ml
porcja (10 g)
1 000 x 1 g
100 g
10 x 1 g
5 g
łyżka (10 ml)

Opis przygotowania przepisu

1
Umyj selera i potnij w cienkie frytki.
2
W dużej misce przygotuj marynatę do frytek mieszając oliwę z oliwek, przyprawy i sól.
3
Następnie dodaj do miski przygotowane frytki i dokładnie pokryj je marynatą.
4
Umieść frytki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w 220 stopniach przez 40 do 50 minut aż będą chrupiące, po 20 minutach przewróć je na drugą stronę.
5
W międzyczasie przygotuj dorsza na głębokiej patelni. Rozpuść masło i dodaj zmiażdżony czosnek, musztardę, sok i skórkę z cytryny, sos sojowy, a następnie połóż dorsza na patelni.
6
Przykryj patelnię i duś rybę na małym ogniu przez 10-15 minut aż do ugotowania. W razie potrzeby dodaj trochę wody.
7
Pod koniec posyp rybę świeżą pietruszką.
8
Podaj rybę z pieczonymi frytkami z selera i przygotowanym sosem, możesz też dodać świeżą sałatkę.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
1 235 kcal
Białka
133 g
Węglowodany
97 g
Cukry
37 g
Tłuszcze
35 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
16 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
7 g
Wielonienasycone
3 g
Cholesterol
-
Błonnik
40 g
Sól
100 g
Woda
981 g
Wapń
842 mg
PHE
6 664 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit