Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Domowe bułki

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

500 x 1 g
300 ml
30 x 1 g
porcja (10 g)
20 x 1 g
2 x sztuka (17 g)
140 x 1 g
opakowanie (250 g)
150 x 1 g

Opis przygotowania przepisu

1
Mąkę przesiej, zrób w niej dołek i dodaj drożdże z dodatkiem cukru i mleka i pozwól drożdżom wyrosnąć w ciepłym miejscu.
2
Po 15 minutach dodać żółtka, cukier waniliowy, roztopione masło, szczyptę soli i zrobić gładkie ciasto i odstawić na 30 minut do wyrośnięcia.
3
Po wyrośnięciu dzielimy ciasto na 4 równe części, każdą na kolejne 6 części. Następnie w dłoni rozłóż każdy kawałek na płasko i włóż nadzienie, zawiń ciasto. Ułóż na posmarowaną blachę zawinięciem do dołu.
4
Gdy już będziesz mieć wszystkie bułeczki na blasze, pozwól im wyrosnąć na kolejne 30 minut, przed włożeniem do piekarnika posmaruj masłem i piecz przez 30 minut w temperaturze 180 stopni na złoty kolor.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
3 724 kcal
Białka
118 g
Węglowodany
484 g
Cukry
123 g
Tłuszcze
141 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
74 g
Kwasy tłuszczowe trans
4 g
Mono nienasycone
43 g
Wielonienasycone
7 g
Cholesterol
832 mg
Błonnik
25 g
Sól
0,35 g
Woda
368 g
Wapń
663 mg
PHE
5 860 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit