Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Dietetyczne ciasto szpinakowe z łososiem

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

8 porcji
300 x 1 g
3 x mała sztuka (50 g)
60 x 1 g
150 x 1 g
200 x 1 g
25 g
5 x 1 g
szczypta (2 g)
duża porcja (50 g)
porcja (50 g)

Opis przygotowania przepisu

1
Rozmróź szpinak, odsącz go z wody i wymieszaj z mąką orkiszową lub owsianą, odrobiną soli morskiej, łyżeczką sody oczyszczonej i żółtkami.
2
W drugiej misce ubij białka ze szczyptą soli na sztywną pianę. Następnie delikatnie wmieszaj ją w szpinak.
3
Rozłóż gotowe ciasto na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz przez 15-20 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Im większa będzie blacha, tym cieńsze ciasto otrzymasz, więc pamiętaj o tym wybierając rozmiar blachy.
4
W międzyczasie przygotuj krem.
5
Zmiksuj twaróg, jogurt i cebulę na gładki krem ​​w robocie kuchennym.
6
Dodaj pokrojonego upieczonego łososia lub plasterki wędzonego łososia.
7
Możesz również dodać drobno pokrojone oliwki, czerwoną paprykę, startą marchewkę, ser lub kukurydzę.
8
Na koniec dopraw i przypraw krem do smaku.
9
Zostaw szpinakowy spód do ostygnięcia, a następnie pokrój go w plastry. Przekładaj przygotowanym nadzieniem.
10
Na koniec posmaruj ciasto cienką warstwą kremu ze wszystkich stron i włóż do lodówki na co najmniej 6 godzin.
11
Przed podaniem ciasto ze szpinaku można udekorować posiekaną cebulą dymką i plastrami pomidora.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
19 167 kcal
Białka
81 g
Węglowodany
65 g
Cukry
15 g
Tłuszcze
47 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
13 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
12 g
Wielonienasycone
6 g
Cholesterol
752 mg
Błonnik
14 g
Sól
7 g
Woda
161 g
Wapń
379 mg
PHE
4 019 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit