Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Deser jaglany

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

4 porcje

Opis przygotowania przepisu

1
Kaszę jaglaną kilkakrotnie opłucz wrzącą wodą i wlej do 300 ml wrzącej wody. Gotuj przez 15 minut, a następnie odstaw na kolejne 5-10 minut. Wymieszaj łyżkę syropu i łyżkę masła, wymieszaj i włóż do 4 szklanek i wstaw do lodówki na 2 godziny.
2
Jabłka pokrój, posyp cynamonem, dodaj żurawinę i gotuj na wolnym ogniu około 10-15 minut. Po wystudzeniu rozłóż do szklanek z kaszą jaglaną. Posyp orzechy usmażone łyżką syropu na wierzchu. Smacznego.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
69 822 kcal
Białka
1 584 g
Węglowodany
1 977 g
Cukry
455 g
Tłuszcze
6 350 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
674 g
Kwasy tłuszczowe trans
0,36 g
Mono nienasycone
1 184 g
Wielonienasycone
4 507 g
Cholesterol
31 mg
Błonnik
608 g
Sól
-
Woda
402 g
Wapń
9 568 mg
PHE
78 952 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit