Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Czekoladowe brownie z batatów

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

5 porcji
200 g
15 x 1 g
150 x 1 g
4 x łyżka (10 g)
150 x 1 g
2 x łyżka (10 g)
porcja (3 g)

Opis przygotowania przepisu

1
Bataty obrać i pokroić na małe kawałki i gotować aż będą miękkie.
2
W międzyczasie zalać daktyle wrzatkiem na ok. 15 minut a następnie zmiksować na gładką masę, dodając ziemniaczane puree.
3
Migdały i płtaki wosiane zmielić, następnie wraz z kakao dodać do masy i wymieszać.
4
Dodać cynamon i miód. Masę przełożyć do formy i piec przez 30 minut.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
1 887 kcal
Białka
69 g
Węglowodany
176 g
Cukry
43 g
Tłuszcze
95 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
11 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
5 g
Wielonienasycone
4 g
Cholesterol
0 mg
Błonnik
49 g
Sól
0,6 g
Woda
19 g
Wapń
131 mg
PHE
3 429 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit