Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Ciasto twarogowe

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Opis przygotowania przepisu

1
Najpierw oddziel żółtka od białek. Z żółtkami ubić cukier (ja też użyłem cukru trzcinowego, bo erytrytolu mi brakowało - należy podać 4 łyżki - według własnego gustu) i oleju.
2
Stopniowo dodawać 4 łyżki mąki orkiszowej, proszek do pieczenia (1 łyżeczka), kakao (1 łyżka)
3
Ubij oddzielnie białka i dodaj je do mieszanki żółtek, mąki ...
4
Piec w 180 stopniach przez 20 minut.
5
Twarożek wymieszać z syropem z cykorii i posiekaną czekoladą (40 g)
6
Na ostudzonym cieście ułóż pokrojony banan, a następnie twarożek.
7
Czekoladę (100g) rozpuść w kąpieli wodnej z łyżką smalcu.
8
Nalej czekoladę na krem i pozwól temu stężeć przez noc w lodówce.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
2 339 kcal
Białka
141 g
Węglowodany
208 g
Cukry
111 g
Tłuszcze
103 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
44 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
20 g
Wielonienasycone
15 g
Cholesterol
14 362 mg
Błonnik
50 g
Sól
1 g
Woda
282 g
Wapń
427 mg
PHE
2 570 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit