Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Ciasto kokosowe z jabłkami

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

16 porcji

Opis przygotowania przepisu

1
Miękkie masło ucieramy z cukrem do uzyskania jasnej puszystej masy.
2
Do masy maślanej dodajemy jajka jedno po drugim, ucierając.
3
Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, wiórki kokosowe oraz jogurt i mieszamy wszystko razem.
4
Jabłka obieramy i wycinamy środki, kroimy na ósemki.
5
Formę o wymiarach ok 20x30cm wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy do niej masę, na niej układamy kawałki jabłek.
6
Pieczemy ok 50 minut w temperaturze 160 stopni, grzanie góra-dół do tzw. suchego patyczka.
7
Moje ciasto polałam lukrem z soku z cytryny, cukru pudru oraz wiórek kokosowych.
16 porcji, czas przygotowania ok 30 minut + 50 minut pieczenia

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
3 235 kcal
Białka
48 g
Węglowodany
339 g
Cukry
183 g
Tłuszcze
174 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
72 g
Kwasy tłuszczowe trans
3 g
Mono nienasycone
39 g
Wielonienasycone
10 g
Cholesterol
774 mg
Błonnik
32 g
Sól
2 g
Woda
430 g
Wapń
196 mg
PHE
2 200 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit