Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Ciasto dyniowe z polewą czekoladową

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

10 porcji
3 x duża sztuka (60 g)
0,5 x 100 g
0,5 x opakowanie (250 ml)
2 x 100 g
5 x porcja (10 g)
5 x 1 g
5 x 1 g
szczypta (2 g)
2 x porcja (15 g)
łyżeczka (5 ml)

Opis przygotowania przepisu

1
Jajka ubić na puszystą masę z solą i erytrytolem. Następnie miksując dalej dolewać cienkim strumieniem olej.
2
Masa powinna znacznie powiększyć swoją objętość. Mąkę kokosową wymieszać z proszkiem do pieczenia i przyprawą do piernika, po czym dodać tę mieszankę do masy jajecznej razem z puree z dyni. Delikatnie wmieszać szpatułką.
3
Odstawić na chwilę do zgęstnienia. Małą keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia, po czym przelać doń masę.
4
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 35 – 40 minut aż muffinki będą rumiane. Ostudzić. Czekoladę rozpuścić razem z olejem kokosowym w kąpieli wodnej. Ciasto oblać polewą.
5
Po więcej przepisów na zdrowe i smaczne słodkości zapraszam na https://moderncavegirl.pl

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
1 876 kcal
Białka
41 g
Węglowodany
103 g
Cukry
40 g
Tłuszcze
161 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
41 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
8 g
Wielonienasycone
3 g
Cholesterol
776 mg
Błonnik
30 g
Sól
4 g
Woda
0,07 g
Wapń
101 mg
PHE
2 024 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit