Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Chow mein z kurczakiem

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

2 porcje
duża porcja (200 g)
porcja (50 g)
2 x 3 g
20 ml
porcja (3 ml)
porcja (5 g)
5 g
opakowanie (250 g)
szczypta (2 g)
3 g

Opis przygotowania przepisu

1
Mieszankę chińska stir fry rozmrozić na ok 1h przed gotowaniem. Kurczaka pokroić w kostkę.
2
Dodać utarty imbir i przeciśnięty przez praskę czosnek. Sól,pieprz do smaku i sos sojowy.
3
Zostawić na ok 20 min w takiej marynacie. W woku rozgrzać olej.
4
Posiekaną cebulę i chili podsmażać do zeszklenia. Dodać kurczaka. Kiedy jest gotowy,przełożyć do miseczki.
5
Do woka wrzucić mieszankę warzyw. Smażyć na wysokim ogniu dobrze mieszając. Podlewam delikatnie sosem sojowym. Makaron zalać wrzątkiem i odstawić na 3 min. Odcedzić, dodać do warzyw, dodać kurczaka i dobrze wszystko ze sobą wymieszać.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
1 363 kcal
Białka
78 g
Węglowodany
198 g
Cukry
8 g
Tłuszcze
26 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
3 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
12 g
Wielonienasycone
6 g
Cholesterol
0 mg
Błonnik
7 g
Sól
4 g
Woda
50 g
Wapń
26 mg
PHE
2 400 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit