Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Chlebek bananowy low carb bez glutenu

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

5 porcji
20 x 1 ml
szczypta (2 g)
porcja (10 g)
2 x 100 g
opakowanie (20 g)
8 x 1 ml
łyżeczka (5 g)
łyżeczka (5 g)
3 x sztuka (90 g)
3 x mała sztuka (50 g)

Opis przygotowania przepisu

1
Najpierw wymieszaj wszystko na sucho - mąkę, proszek do pieczenia, sól i chia w jednej misce. Możesz również użyć orzechów włoskich lub zachować je do dekoracji.
2
W drugiej misce wymieszaj wszystko na mokro - rozgniecione banany (najlepiej dojrzałe), olej kokosowy, mleko migdałowe, syrop z cykorii.
3
Na koniec wszystko wymieszaj i wstaw do nagrzanego do 180% piekarnika na około 40-50 minut. Do dekoracji możesz położyć na wierzch orzechy, żurawinę, kawałki banana, cokolwiek chcesz.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
1 917 kcal
Białka
69 g
Węglowodany
94 g
Cukry
59 g
Tłuszcze
143 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
23 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
8 g
Wielonienasycone
9 g
Cholesterol
646 mg
Błonnik
30 g
Sól
9 g
Woda
312 g
Wapń
166 mg
PHE
3 429 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit