Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Chleb z nasionami orzecha włoskiego

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

100 x 1 g
20 x 1 g
3 x łyżka (10 g)
450 x 1 ml
50 x 1 g
100 x 1 g
100 x 1 g
100 x porcja (10 g)

Opis przygotowania przepisu

1
Wymieszaj wszystkie nasiona, orzechy, błonnik i sól. W zależności od gustu można użyć przypraw do chleba. Zalej wodą, wymieszaj. Piec w formie do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia przez 20 minut, następnie wyjmujemy, odwracamy i kładziemy na blasze (na papierze do pieczenia) i pieczemy 25-30 minut.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
9 119 kcal
Białka
251 g
Węglowodany
204 g
Cukry
46 g
Tłuszcze
823 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
89 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
151 g
Wielonienasycone
517 g
Cholesterol
-
Błonnik
152 g
Sól
0,23 g
Woda
499 g
Wapń
2 144 mg
PHE
12 537 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit