Chleb jabłkowo-bananowy
Składniki
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Składniki
200 x 1 g | |
50 x 1 g | |
100 x 1 g | |
140 x 1 g | |
30 x 1 g | |
100 x 1 g | |
łyżeczka (3 g) | |
opakowanie (100 g) | |
3 x 1 g | |
5 x 1 g | |
200 x 1 g |
Opis przygotowania przepisu
1
Najpierw rozgnieć banany w owsiankę, a jabłka zetrzyj na grube.
2
Jajka wymieszaj, dodaj jogurt i mąkę.
3
Wymieszaj obie substancje, dodaj cynamon i rodzynki. W zależności od smaku możemy ją dosłodzić (miód, syrop z cykorii…). Jeśli chcesz, możesz na przykład dodać dobrej jakości czekoladę lub orzechy.
4
Na koniec dodaj sodę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszaj i przelej do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i przetartej olejem kokosowym. Możesz ozdobić kawałkami banana, jabłka, orzechów, rodzynek. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 180 ° przez 45 minut.
Wartości odżywcze
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna | 1 184 kcal |
Białka | 41 g |
Węglowodany | 205 g |
Cukry | 66 g |
Tłuszcze | 21 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 8 g |
Kwasy tłuszczowe trans | 0 g |
Mono nienasycone | 4 g |
Wielonienasycone | 2 g |
Cholesterol | 431 mg |
Błonnik | 18 g |
Sól | 2 g |
Woda | 393 g |
Wapń | 198 mg |
PHE | 1 978 mg |
Wartość energetyczna | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Białka | {{recipe.protein}} g- |
Węglowodany | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{recipe.sugar}} g- |
Tłuszcze | {{recipe.fat}} g- |
Nasycone kwasy tłuszczowe | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Kwasy tłuszczowe trans | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Mono nienasycone | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Wielonienasycone | {{recipe.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Błonnik | {{recipe.fiber}} g- |
Sól | {{recipe.salt}} g- |
Woda | {{recipe.water}} g- |
Wapń | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit