Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Chleb jabłkowo-bananowy

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

200 x 1 g
50 x 1 g
100 x 1 g
140 x 1 g
30 x 1 g
100 x 1 g
porcja (3 g)
opakowanie (100 g)
3 x 1 g
5 x 1 g
200 x 1 g

Opis przygotowania przepisu

1
Najpierw rozgnieć banany w owsiankę, a jabłka zetrzyj na grube.
2
Jajka wymieszaj, dodaj jogurt i mąkę.
3
Wymieszaj obie substancje, dodaj cynamon i rodzynki. W zależności od smaku możemy ją dosłodzić (miód, syrop z cykorii…). Jeśli chcesz, możesz na przykład dodać dobrej jakości czekoladę lub orzechy.
4
Na koniec dodaj sodę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszaj i przelej do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i przetartej olejem kokosowym. Możesz ozdobić kawałkami banana, jabłka, orzechów, rodzynek. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 180 ° przez 45 minut.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
1 184 kcal
Białka
41 g
Węglowodany
205 g
Cukry
66 g
Tłuszcze
21 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
8 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
4 g
Wielonienasycone
2 g
Cholesterol
431 mg
Błonnik
18 g
Sól
2 g
Woda
393 g
Wapń
198 mg
PHE
1 978 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit