Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Burger z fasoli i kalafiora

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

2 porcje
140 x 1 g
30 x 1 g
porcja (50 g)
sztuka (15 g)
2 x mała porcja (10 g)
20 x 1 g
mała porcja (30 g)
20 ml
160 x 1 g
2 x 100 g
porcja (5 g)
3 x 1 g
5 x 1 g
porcja (3 g)
szczypta (2 g)

Opis przygotowania przepisu

1
Kalafiora gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, a następnie studzimy.
2
Fasolę płuczemy pod bieżącą wodą, przekładamy do miski, dodajemy kalafiora, czosnek oraz przyprawy i za pomocą blendera rozdrabniamy (ale nie na bardzo gładką masę).
3
Z powstałej masy formujemy dwa dość spore kotlety i smażymy na łyżce oleju.
4
Cukinię posypujemy solą i podsmażamy na pozostałej części oleju.
5
Chleb grillujemy w opiekaczu, każdą część smarujemy ketchupem, następnie układamy rukolę, cukinię, kotleta, smarujemy musztardą, pomidor, plastry ogórka, rukola i przykrywamy drugą kromką.
6
Postępujemy tak samo z drugim burgerem.
Fast food w zdrowej i wegańskiej wersji.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
860 kcal
Białka
32 g
Węglowodany
113 g
Cukry
21 g
Tłuszcze
25 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
2 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
13 g
Wielonienasycone
6 g
Cholesterol
-
Błonnik
16 g
Sól
9 g
Woda
260 g
Wapń
75 mg
PHE
913 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit