Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Bułka orkiszowa pełnoziarnista

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

225 x 1 g
75 x 1 g
120 x 1 ml
20 x 1 g
2 x 1 g
sztuka (17 g)
15 x 1 g

Opis przygotowania przepisu

1
Wymieszaj mąkę i sól i zrób dołek. Wlej do niego drożdże, cukier i ciepłą wodę (możemy trochę wymieszać drożdże z wodą). Pozwól mu odpocząć (około 10 minut).
2
Wbij jajka do masy, wlej 120 ml mleka. Zrób gładkie ciasto.
3
Podzielić ciasto i zrobić warkocze (w Internecie jest wiele procedur, można robić warkocze z dwóch pasm lub z jednego pasma, wtedy będzie więcej bułek). Ułóż bułeczki na blasze do pieczenia i przykryj ściereczką.
4
Włącz piekarnik i rozgrzej go do 180 ° C. Tymczasem nasze bułeczki trochę urosną. Bułeczki smarujemy jajkiem i pieczemy ok. 15 minut (do zarumienienia, dlatego czas pieczenia może się różnić).

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
1 369 kcal
Białka
49 g
Węglowodany
231 g
Cukry
13 g
Tłuszcze
31 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
13 g
Kwasy tłuszczowe trans
0,55 g
Mono nienasycone
8 g
Wielonienasycone
2 g
Cholesterol
296 mg
Błonnik
22 g
Sól
0,03 g
Woda
130 g
Wapń
187 mg
PHE
2 445 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit