Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Brownie z ciecierzycy z kremowym serem

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

15 porcji

Opis przygotowania przepisu

1
(Możesz użyć paczkę białek waniliowych do słodzenia i zwiększania zawartości białka). Jeśli daję deser dzieciom, nie używam białka ani substancji słodzących.
2
Ciasto: ciecierzyca, jajka, banan, kakao, proszek do pieczenia, miód.
3
Krem: twarożek, śmietana, cukier waniliowy, mleko, miód.
4
Ciecierzycę namaczamy przez noc. Następnego dnia gotować w nowej wodzie do miękkości. (Wskazówka: mocząc rośliny strączkowe i dodając do wody wodorosty lub satureję podczas gotowania, dodatkowo zmniejszysz wzdęcia i poprawisz strawność).
5
Wszystkie składniki na ciasto miksujemy w gładkie ciasto, które wlewamy do okrągłej foremki do ciasta. Piec około 25 minut w piekarniku z termoobiegiem w temperaturze 180 stopni.
6
Pozwól ciastu ostygnąć i w międzyczasie przygotuj krem.
7
Gotuj budyń w mniejszej ilości mleka niż w instrukcji. Odstawiamy do ostygnięcia, następnie dodajemy twarożek i śmietanę oraz słodzimy miodem. Wszystko wymieszaj ręcznie lub mikserem.
8
Odwróć ostygnięte ciało do góry nogami (tak, aby góra była prosta) i pokrój nitką na 2 części. Posmaruj ciasto schłodzonym kremem. Część tego zostawiamy na wierzchu i bokach ciasta. Posyp nieprażonym ziarnem kakaowym lub startą czekoladą.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
2 317 kcal
Białka
108 g
Węglowodany
288 g
Cukry
144 g
Tłuszcze
78 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
37 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
10 g
Wielonienasycone
4 g
Cholesterol
862 mg
Błonnik
34 g
Sól
6 g
Woda
820 g
Wapń
921 mg
PHE
4 974 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit