Bezglutenowy placek cebulowy
Składniki
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Składniki
6 porcji
duża sztuka (100 g) | |
6 x mała sztuka (50 g) | |
120 x 1 g | |
120 x 1 g | |
100 g | |
szczypta (2 g) | |
duża porcja (3 g) | |
3 g |
Opis przygotowania przepisu
1
Drobno posiekaj cebulę.
2
Na rozgrzanej patelni podgrzej łyżkę oleju i podsmaż cebulę, aż stanie się przezroczysta.
3
Zmieszaj jajka z jogurtem, solą i pieprzem.
4
Dodaj smażoną cebulę, starty ser i mąkę kokosową (lub inną) i dokładnie wymieszaj ciasto.
5
Wlej ciasto do formy nasmarowanej olejem lub do formy silikonowej (o średnicy 20-25 cm).
6
Piecz placek cebulowy przez 40-45 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza, aż uzyska złoty kolor.
7
Pozostaw ciasto do ostygnięcia na co najmniej 10 minut przed wyjęciem z formy.
Wartości odżywcze
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna | 1 216 kcal |
Białka | 85 g |
Węglowodany | 48 g |
Cukry | 38 g |
Tłuszcze | 66 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 34 g |
Kwasy tłuszczowe trans | 0 g |
Mono nienasycone | 13 g |
Wielonienasycone | 5 g |
Cholesterol | 1 293 mg |
Błonnik | 52 g |
Sól | 3 g |
Woda | 88 g |
Wapń | 203 mg |
PHE | 4 271 mg |
Wartość energetyczna | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Białka | {{recipe.protein}} g- |
Węglowodany | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{recipe.sugar}} g- |
Tłuszcze | {{recipe.fat}} g- |
Nasycone kwasy tłuszczowe | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Kwasy tłuszczowe trans | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Mono nienasycone | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Wielonienasycone | {{recipe.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Błonnik | {{recipe.fiber}} g- |
Sól | {{recipe.salt}} g- |
Woda | {{recipe.water}} g- |
Wapń | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit