Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Bakłażan faszerowany kaszą jęczmienną

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

2 porcje
4 x porcja (100 g)
150 x 1 g
100 g
łyżka (10 ml)
porcja (3 g)
mała porcja (15 g)
sztuka (15 g)
5 x 1 g
5 x 1 g
10 x 1 ml
duża porcja (3 g)
szczypta (2 g)

Opis przygotowania przepisu

1
Kaszę jęczmienną gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.
2
Bakłażana kroimy na pół i za pomocą łyżki wydrążamy środek i kroimy w kostkę.
3
Na oliwie podsmażamy drobno posiekany czosnek, dodajemy środek z bakłażana, posiekane suszone pomidory i smażymy.
4
Jackfruit kroimy w cienkie paski i dodajemy na patelnie, przyprawiamy wszystko suszonymi ziołami, octem oraz solą i pieprzem. Smażymy jeszcze chwilę.
5
Do gotowego farszu dodajemy kaszę oraz rukolę i wszystko mieszamy. Środek bakłażana posypujemy solą i nakładamy farsz. Pieczemy 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Kolacja na ciepło, czyli faszerowany bakłażan.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
809 kcal
Białka
21 g
Węglowodany
135 g
Cukry
14 g
Tłuszcze
16 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
2 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
7 g
Wielonienasycone
0,86 g
Cholesterol
-
Błonnik
14 g
Sól
3 g
Woda
373 g
Wapń
244 mg
PHE
942 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit