Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Babeczki migdałowe z kremem kawowo-orzechowym (bezglutenowe)

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

6 porcji
60 x 1 g
mała sztuka (50 g)
40 x 1 g
3 x łyżka (10 g)
100 ml
3 x 1 g
porcja (3 g)
25 g
mała porcja (10 g)
20 x 1 g
2 x łyżka (10 g)
łyżka (10 g)

Opis przygotowania przepisu

1
W misce wymieszaj zmielone (lub starte) migdały z proszkiem do pieczenia, cynamonem i kakao (w przypadku kakaowych babeczek).
2
Następnie dodaj pozostałe składniki i wymieszaj ciasto dokładnie, żeby nie było w nim żadnych grudek.
3
Przełóż je do silikonowych foremek do muffinów: z podanych składników powinno wyjść 6 dużych lub 12 małych muffinów.
4
Piecz w 175 stopniach przez 17 do 25 minut, aż się zazłocą.
5
Po upieczeniu odstaw do całkowitego ostygnięcia, a następnie wyjmij z foremek i udekoruj.
6
Namocz nerkowce w wodzie przez 30 do 60 minut.
7
Następnie obierz je i zblenduj razem z pozostałymi składnikami, aż otrzymasz gęsty, jednolity krem.
8
Używając rękawa do dekoracji lub plastikowej torebki, udekoruj upieczone babeczki kremem. Potem możesz je ozdobić malinami i posypać kawą.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
1 149 kcal
Białka
41 g
Węglowodany
67 g
Cukry
52 g
Tłuszcze
77 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
15 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
6 g
Wielonienasycone
2 g
Cholesterol
216 mg
Błonnik
17 g
Sól
0,86 g
Woda
98 g
Wapń
194 mg
PHE
2 050 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit