Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Azjatycka zupa z grzybami i imbirem

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

2 porcje
100 g
80 x 1 ml
5 x 1 ml
łyżeczka (5 ml)
20 x 1 g
3 g
210 x 1 g
3 x 100 g
Por
130 x 1 g

Opis przygotowania przepisu

1
Pokrój tofu w kostkę i dodaj na co najmniej 30 minut do marynaty składającej się z 80 ml tamari, 1 łyżki syropu klonowego, 1 łyżeczki kminku, 1/2 łyżeczki mielonej kolendry i 1/2 łyżeczki suszonego czosnku.
2
Drobno posiekaj czosnek i imbir. Marchewki pokroić w małe frytki, a pieczarki w paski. W większym garnku rozgrzej dwie łyżki oleju rzepakowego i podsmaż przez chwilę czosnek z imbirem. Gdy zadzwoni, dodaj marchewkę i grzyby i chwilę podsmaż.
3
Zalać bulionem i dodać tofu włącznie. marynaty. Gotuj około 10 minut. W międzyczasie pokrój pory na kółkach. Dodaj w ostatniej chwili. Podawaj ze szczypiorkiem i sezamem.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
486 kcal
Białka
32 g
Węglowodany
54 g
Cukry
25 g
Tłuszcze
16 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
4 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
3 g
Wielonienasycone
2 g
Cholesterol
-
Błonnik
19 g
Sól
13 g
Woda
631 g
Wapń
423 mg
PHE
1 583 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit